ABC Gotowania - czyli restauracja od kuchni

ABC Gotowania – czyli restauracja od kuchni

Szkolenia biznesowe, menadżerskie, ale i… rozwijające praktyczne kompetencje zawodowe – szkolimy w wielu obszarach! Dlatego z ogromną przyjemnością w ostatnich tygodniach podjęliśmy się realizacji szkolenia dla pracowników restauracji PSS Społem w Brzesku. 3 dni intensywnej pracy, 32 kompletne dania i mnóstwo praktycznych kulinarnych wskazówek poznali uczestnicy szkolenia ABC Gotowania.

Realizacja szkolenia

Sprawdzone przepisy i kulinarne „patenty”, wieloletnia praktyka naszego trenera i uczestnicy głodni wiedzy – to wszystko sprawiło, że szkolenie ABC Gotowania przebiegało w pozytywnej atmosferze, a uczestnicy z precyzją poddali się wskazówkom prowadzącego. Dzięki temu w czasie szkolenia wykonane zostały aż 32 dania, a wśród nich zupy, zakąski, drugie dania i desery. Na co dzień restauracja obsługuje zarówno gości indywdualnych, jak i imprezy okolicznościowe, więc zdobyta wiedza i umiejętności pozwolą wzbogacić i rozwinąć zakres propnowanego  gościom menu.

Nie tylko ABC gotowania, a dużo więcej!

Uczestnicy mieli okazję nauczyć się pracy z wykorzystaniem nowych technik pracy, rozwinęli również umiejętność technik krojenia warzyw oraz poznali nowe smaki kuchni międzynarodowej. Z największym zainteresowaniem i uznaniem spotkały się jednak dania kuchni polskiej przygotowywane w oparciu o tradycję regionu. To ważne, by w działaności restauracji wykorzystywać potencjał lokalnych produktów, dostawców i tradycyjnych receptur – to one często stanowią magnes przyciągający gości.

Rezultaty szkolenia

Oprócz świeżego spojrzenia na paletę smaków i kulinarnych możliwości, uczestnicy poznali również nowoczesne formy podawania dań, a także system rozliczenia i naliczania marży, co z pewnością znajdzie swoje pozytywne przełożenia zarówno na sposób obsługi klienta, jak i również rozwój biznesowy restauracji. Gastronomia to bez wątpienia branża, która wymaga nieustannego doskonalenia  umiejętności,  jak i również podążania za obowiązującymi trendami zarówno tymi kulinarnymi, jak i tymi w zakresie standardów obsługi klienta czy rozwoju biznesu. Tym bardziej cieszymy się, że mogliśmy podzielić się wiedzą i doświadczeniem z uczestnikami. Dziękujemy za współpracę!

 

Jeśli zastanawiasz się, w jaki sposób odświeżyć menu swojej restauracji, rozwinąć kulinarne kompetencje pracowników, czy skutecznie zarządzać lokalem gastronomicznym – zapraszamy, by zapoznać się z ofertą naszych szkoleń.

Aby otrzymywać na bieżąco informacje odnośnie możliwości rozwoju Twojej firmy, poznać praktyczne narzędzia i być na bieżąco z biznesowymi trendami, dołącz do naszego newslettera!

[mailerlite_form form_id=1]

 

Przeczytaj również:

Ostatnie realizacje, Wiedza i rozwój

Trudne zadania menadżerskie w firmie produkcyjnej – relacja ze szkolenia

Trudne zadania menadżerskie w firmie produkcyjnej – relacja ze szkolenia Trudne zadania menadżerskie w firmie produkcyjnej mogą obejmować wiele różnych dziedzin i wymagań. Menadżerowi są osobami, które odpowiadają za pracowników, ich rozwój, budowanie między nimi pozytywnych relacji, ale także za kontrolę ich pracy. Praca z wieloma osobami nie jest łatwa, zwłaszcza, że każdy z pracowników posiada inny charakter i osobowość. Dlatego w sytuacjach trudnych takich jak np.…
dowiedz się więcej
Ostatnie realizacje, Wiedza i rozwój

Skuteczny kierownik w firmie produkcyjnej – relacja ze szkolenia

Skuteczny kierownik w firmie produkcyjnej – relacja ze szkolenia Skuteczny kierownik w firmie produkcyjnej to osoba, która daje przedsiębiorstwu gwarancję jakości, czasu i zysku. To niezwykle odpowiedzialne stanowisko, które jest kluczowe w każdym przedsiębiorstwie produkcyjnym, bez względu na jej branże. Ponieważ każda firma chce mieć taką osobę w swoim zespole, z naszych usług skorzystała jedna z gnieźnieńskich firm produkcyjnych, która przeszkoliła wszystkich…
dowiedz się więcej
Ostatnie realizacje, Wiedza i rozwój

Sprzedaż internetowa w firmie ogrodniczej – relacja ze szkolenia

Sprzedaż internetowa w firmie ogrodniczej – relacja ze szkolenia Sprzedaż internetowa w firmie ogrodniczej, czyli inaczej e-commerce. To nic innego jak sprzedawanie i kupowanie towarów oraz usług w Internecie. Rozwijające się nieustannie możliwości Internetu, pozwoliły na rozszerzenie sprzedaży tradycyjnej – czyli stacjonarnej, do sprzedaży online. W dzisiejszych czasach, gdy ludzie nie mają czasu na to, by w tygodniu pójść do sklepu i zrobić potrzebne zakupy, e-commerce jest dla nich…
dowiedz się więcej